Veelgestelde vragen

Wij snappen heel goed dat je misschien wat vragen hebt over Nijmegen, Radboud, het Huygensgebouw, Science, Leonardo da Vinci, en andere dingen. Vind daarom hieronder veelgestelde vragen (FAQs) om je verder te helpen.

Kom je er niet uit met deze vragen? Wees niet bang om het aan het bestuur te vragen of aan een Leo!

Veelgestelde vragen over de universiteit en de studie
Wat is de Library of Science?

In het Huygensgebouw is een bibliotheek gevestigd; Libarary of Science (LoS). Deze bibliotheek, gehuisd in vleugels HG00.2 en HG00.4, is niet alleen een goede werkplek met groepswerkplekken, een stilteruimte en andere studieplekken, maar biedt ook een aantal faciliteiten. Je kunt er:

 • Ruimtes reserveren voor groepen. Dit is gratis en kan (als er nog plaats is) tot de dag tevoren. Hiervoor langs de balie lopen of je kan mailen naar: reserveringenstudielandschap@gmail.com
 • Een hoofdtelefoon lenen of wegwerpoordopjes krijgen.
 • Boeken lenen, vinden en verlengen.
 • Studieboeken inzien. Deze staan in het studielandschap en mag je pakken zolang ze binnen de LoS blijven.
 • Je printbudget ophogen (alleen met pinpas) bij de hoofdbalie.
 • Een laptop lenen.
 • Studiematerialen kopen, zoals collegeblokken, inbindmapjes, markeerstiften, etc.
 • Vragen stellen over literatuur en dergelijke.

Hoe werkt printen op de universiteit?

Overal op de universiteit staan printers die studenten kunnen gebruiken. Zowel voor printen, kopieren, en scannen (en direct naar je studentenmail sturen). Printen gaat via KUARIO en Peage. Hier kan je alles vinden over je account activeren en hier kan je alles vinden over printen op de uni (vanaf vaste en losse apparaten).
Ben je benieuwd hoe duur alles is? Dat vind je hier.

Hoe kan je werken vanaf huis?

Wil je vanaf thuis bij je universiteitsbestanden? Dat kan op verschillende manieren.

 • VPN
  Je internetverkeer gaat met een VPN-verbinding via de universiteit. Dit heeft als voordeel dat je ook bij artikelen en andere literatuur kan die beschikbaar zijn voor Radboudstudenten. Informatie hierover vind je op de wiki van CNCZ. Om de twee dingen hieronder uit te voeren is het ook handig alvast een VPN op te zetten.
 • Toegang tot bestanden
  Het makkelijkste is misschien een diskruimte toevoegen om toegang te verkrijgen. Dit kan gecombineerd worden met ssh(fs) van hieronder. Hier lees je meer over diskruimtes.
  Wat ook goed werkt is met SCP bestanden uitwisselen tussen jouw laptop en de RU. winSCP is een voorbeeld van een programma voor Windows waarmee dit kan. Op Linux/Apple kan je ‘scp’ (of beter, rsync) in de terminal gebruiken.
 • ssh(fs)
  Met ssh(fs) kan je vanaf Linux/Apple heel makkelijk bij je bestanden.
  Voor Linux: Installeer hiervoor eerst sshfs (apt-get install sshfs). Open dan een terminal en typ:
  mkdir ~/university_files
  sshfs YOUR_FNWI_LOGIN@lilo.science.ru.nl : ~/university_files
  # enter your password when asked
  # all your university files are now visible in the directory
  ~/university_files

  Voor Apple: open een terminal en typ:
  ssh YOUR_FNWI_LOGIN@lilo.science.ru.nl
  # enter your password when asked

  Nu kan je via cd bijvoorbeeld bij al je bestanden, maar je kunt ook programma’s runnen die je op de uni ook in de terminal runt.

Ik heb een probleem of conflict bij de opleiding, waar kan ik dit aankaarten?

Elke opleiding heeft een Opleidingscommissie (OLC), die zich bezig houdt het verbeteren van de desbetreffende studie. Bij een probleem of conflict kun je het beste eerst contact opnemen met de OLC via olc.science@student.ru.nlVeelgestelde vragen over Leonardo da Vinci
Wat is Leonardo da Vinci en waarom zou ik lid moeten worden?

Leonardo da Vinci is de studievereniging voor studenten Science aan de Radboud Universiteit. Naast korting op je studieboeken, organiseert Leonardo veel diverse activiteiten. Je kan hier denken aan borrels, feestjes en andere informele activiteiten, maar ook aan studiegerichte activiteiten zoals een lunchlezing of bedrijfsbezoek. Lijkt je het leuk om nieuwe studenten te leren kennen van allemaal verschillende jaarlagen die dezelfde studie doen, is het zeker aan te raden lid te worden.

Hoe meld ik mij aan voor Leonardo da Vinci en hoe duur is het?

Je kan je aanmelden via de site. Daarnaast dien je een bedrag van 7,50 euro over te maken naar de bankrekening van Studievereniging Leonardo da Vinci. Dit bedrag is bedoelt als contributie voor één jaar lidmaatschap.

Wat is het verschil tussen Leonardo da Vinci en Sigma?

Studievereniging Leonardo da Vinci is in zijn beginsel alleen voor studenten van Science. Dit wil niet zeggen, dat wanneer je niet geen Science studeert niet naar activiteiten van Leonardo kan. Alleen wordt je dan begunstiger. Dit betekent dat je wel naar alle activiteiten kan, maar je geen stemrecht op de ALV hebt.

Studievereniging Sigma is een cluster vereniging. Hier kunnen alle studenten van het moleculaire cluster lid worden. Sigma is hierdoor een stuk grotere vereniging. Dit is dan ook gelijk het grootste verschil met Leonardo da Vinci.

Wordt mijn jaarlijkse lidmaatschap automatisch verlengd?

Als het nieuwe academisch jaar aanbreekt, dien je jouw lidmaatschap te verlengen. Je kan dan kiezen tussen lid worden voor de rest van je studie bachelor plus master (25 euro), nog een jaar lid worden (7,50 euro) of doorlopend lid worden (7,50 euro per jaar).

Zijn activiteiten en andere dingen verplicht?

Alle activiteiten zijn vrijblijvend. Voor de meeste activiteiten dien je via de site aan te melden. Dit staat dan op de site of dit nodig is.

Hoe krijg ik korting op boeken?

Klik hier om het stappenplan van boeken met korting te zien.

Hoe houd Leonardo da Vinci rekening met COVID-19?

Voor Leonardo da Vinci staat de veiligheid van haar leden voorop. Zij houdt zich aan alle gestelde richtlijnen en regels van de overheid, het RIVM en de RU. Net als het kabinet en het RIVM kijkt het bestuur van Leonardo da Vinci keer op keer welke activiteiten wel, niet of in een andere vorm kunnen doorgaan. Fysieke activiteiten zullen plaatsvinden op gepaste afstand en online activiteiten blijven zolang het nodig is plaatsvinden. Het contact en de verbondenheid tussen leden en de vereniging wordt nu met COVID-19 extra gestimuleerd. Leo’s zijn er voor elkaar om samen tijdens COVID-19 een geweldige studietijd te hebben.

Mag ik vrienden meenemen naar activiteiten die geen lid zijn van Leonardo da Vinci?

In het algemeen is het niet de bedoeling wanneer niet-leden deelnemen aan activiteiten. Echter is het bij sommige activiteiten zoals een borrel geen probleem. Vraag iemand van het bestuur of het mogelijk is om vrienden mee te nemen naar een activiteit.

Hoe kan ik bijdrage aan Leonardo da Vinci?

De vereniging streeft er naar alle leden te betrekken bij de activiteiten en andere dingen die Leonardo organiseert. Om dit alles in goede banen te leiden wordt er elk jaar opnieuw een bestuur aangesteld, zij gaan in principe over alles wat er binnen de vereniging gebeurd. Het bestuur krijgt met veel zaken hulp van commissies, bestaande uit leden die zich in willen zetten voor hun mede-Leo’s. Onder de sub-kopjes van de menubalk vind je al deze commissies en kan je lezen over het bestuur.

Als jij zelf een bijdrage wil leveren aan Leonardo da Vinci, dan is het aan te raden om in het bestuur en/of een of meerdere commissies deel te nemen.

Wat moet ik doen als ik een vraag heb die hier niet bij staat?

Voor verdere vragen kan je altijd het bestuur mailen (leonardo@science.ru.nl) of langs de bestuurskamers gaan kamer HG00.150.