Bestuur

Het XIXe bestuur der S.V. Leonardo da Vinci

v.l.n.r.: Noortje van der Mast, Joëlle Schrijer, Lieke Gieling, Robin Toonen

Voorzitter – Lieke Gieling

Lieve Leo’s, 

Ik ben Lieke Gieling, 20 jaar, en ik ben er super blij mee dat ik mij dit jaar de Voorzitter van onze prachtige vereniging mag noemen. Ik ga beginnen aan het derde jaar van mijn studie (lees: besturen en wat tweedejaarsvakken doen), maar vooral heel erg veel genieten van alles wat dit bestuursjaar mij te bieden heeft. Vanaf het eerste moment op de universiteit ervaarde ik de LeoLiefde van de vereniging en wist ik meteen dat ik actief wilde worden. Ik ben begonnen bij de Borrelcie en Fotocie en halverwege mijn tweede jaar ben ik ook bij de Symposiumcie gegaan. Bij de Borrelcie kan ik mijn voorliefde voor bakken kwijt door altijd de borrelhapjes te maken, daarnaast bak ik ook graag lekkernijen die ik vervolgens deel met vrienden. Dus als ik weer een keer met een baksel op de uni verschijn staat er wellicht een stukje voor je klaar ;). Verder houd ik ook heel erg veel van fotografie en zou ik het liefst op elk moment een camera bij me hebben. Het was dus geen lastige keuze om bij de Fotocie te gaan en ik geniet er enorm veel van om alle blije Leo’s op de foto te zetten.

Verder ben ik een ontzettende theeleut, maar kan ik ook genieten van een heerlijke mok warme chocolademelk. En ja, ook als het 30°C is buiten. Ik probeer 1x per week te sporten, zing vaak schaamteloos mee met de muziek, en sta altijd open voor een praatje! 

Heel veel Leo-Liefs,
Lieke

Secretaris – Joëlle Schrijer

Lieve Leo’s,

Ik ben Joëlle, een negentienjarige, tweedejaars Science student en dit jaar mag ik mij de secretaris van onze vereniging noemen! 

Hoewel ik wat vreemde blikken kreeg toen ik de grote stad Rotterdam had verruild voor Nijmegen, wist ik wel beter; de gezellige binnenstad, Huygens, TKB en de Zuidkantine zou ik voor geen goud willen missen. Gedurende de eerste weken van mijn studentenleven bleek al snel dat ik niet ben weggelegd voor enkel een leven tussen de boeken. Ik ging meteen in de Davincie en vul de bode maar al te graag met mijn creativiteit. Net als Leonardo da Vinci schilder en teken ik (natuurlijk niet zó goed) en loop ik er kleurrijk bij (funfact: Da Vinci had een flamboyante kledingstijl en liep met zijn roze gewaad en paarse sokken door de 15e eeuwse straten van Florence). Later in het jaar heb ik mijn intrede gemaakt in de Weekendcie en WWWcie en nee ik heb geen stiekeme liefde voor de letter w. Om de vingers soepel te houden voor het notuleren en schrijven van mailtjes, dans ik minimaal eens per week. Ik blijf daarom ook nooit stilstaan op een feestje en ben altijd ready om te vlammen. 

Als ware seccie heb nu al zin om jullie mailtjes te beantwoorden, maar kom vooral ook langs voor een praatje! Ik heb erg veel zin in komend jaar en hoop jullie snel online of in real life te zien! 

Leo-Liefs,
Joëlle 

Penningmeester – Robin Toonen

He he lieve Leo’s,

Ik ben Robin Toonen, 20 jaar en jullie penningmeester voor dit jaar. Dit wordt mijn tweede jaar Science en Leo en ik ga er ook dit jaar weer van genieten. Ik vind het altijd een leuke anekdote om te vertellen dat ik een jaar bouwkunde heb gedaan in Eindhoven, ondanks dat ik daar mijn propedeuse heb gehaald was dat het toch niet. Om aan te geven hoe, ik vermoed dat ik in mijn eerste maand al meer met Leo had gedaan dan daar het hele jaar. 

Naast Leo ga ik ook nog graag met de NJN* de natuur in, vandaar komt ook mijn passie voor libellen, vlinders en nog veel andere insecten. In het begin was dat met een netje achter alles aan rennen wat ik zag en daarbij soms in het water vallen, tegenwoordig ren ik met mijn camera rond. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik als eerste bij de Fotocie ging en ja met al dat rennen is best wel Accie. 

Als ik niet buiten ben met of zonder de NJN, op een activiteit, postertjes aan ’t maken of colleges aan ’t volgen, zou ik normaal in de kantines of in URD zitten te kaarten of in LOS te werken. Mocht je dan is een keer lekker willen soggen kom dan lekker een praatje maken of een potje doen. Ik hoop dat we dit ook weer echt snel kunnen doen anders zijn er nog genoeg park en online activiteiten waar we dat kunnen doen.

In ieder geval, ik heb er zin in en hoop jullie allemaal weer te zien dit jaar.

Groetjes, Robin

*De NJN, Nederlandse jeugdbond voor natuurstudie bestaat anno 2020 100 jaar
Disclaimer: dit is geen sluimer reclame, maar pure enthousiasme.

Commissaris Extern – Noortje van der Mast

Lieve Leo’s,

Ik ben Noortje van der Mast en ik ben 20 jaar oud. Ik kom uit een dorpje genaamd Sprang Capelle (dicht bij de Efteling), maar voel mij veel meer thuis in Nijmegen. Ik ben derdejaars Science student en commissaris Extern 2020-2021 van deze prachtige vereniging. 

Ik hou heel erg van gezelligheid en ben niet graag alleen – ook heb ik weinig ruggengraat. Deze drie eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat ik in mijn eerste jaar bijna meteen in een commissie ben gegaan, waarna er nog een paar volgden. Ook ben ik hierdoor makkelijk over te halen naar een borrel, activiteit of feest te komen. 

Ik vind sporten ook altijd een prettige tijdsbesteding, ik sprint graag stukjes, maar gewoon hardlopen kan ik ook wel van genieten. Verder kan je me ook wel in de sportschool vinden.

Ik heb heel veel zin in komend jaar met mijn lieve bestuur en hoop veel geldjes binnen te harken en leuke activiteiten voor iedereen te organiseren.

Hopelijk tot snel en veel liefs
Noor