Symposiumcie

Het symposium van S.V. Leonardo da Vinci: een week vol met educatieve activiteiten over een interessant onderwerp. In deze week worden er in een aantal pauzes (luxe) lunchlezingen gegeven en op een paar avonden documentaires vertoond, waarin de verschillende natuurwetenschappelijke kanten van het onderwerp worden belicht. Inmiddels heeft Leo al zes succesvolle symposia gedraaid. Dit allemaal dankzij de Symposiumcie, de commissie die het symposium organiseert.

Het symposium van Leonardo wordt eens in de twee jaar georganiseerd. In 2020-20201 is het symposium: Science in beweging georganiseerd. Er waren vier interessante lunchlezingen over thema’s waaronder maar niet gelimiteerd tot de aerodynamica in het wielrennen, pre-workout supplementen, de gezondheidseffecten van sporten en Sport Data Valley georganiseerd. Verder was er een online pubquiz en sportactiviteit, waarbij de deelnemers samen een power-workout volgden, georganiseerd. 

E-mailadres: leosymposiumcie@science.ru.nl

De Symposiumcie bestaat uit: Julian de Lange (voorzitter), Teun Peeters (penningmeester), Lieke Gieling, Remy Richy, Josien de Graaf en Mei-Lan Tonneijck.