Parentsdaycee

De ouderdag wordt georganiseerd door S.V. Leonardo Da Vinci en V.C.M.W. Sigma samen. Omdat Sigma een Engelstalige vereniging is, is deze commissie, als enige van Leonardo, ook Engelstalig. Op de ouderdag worden alle ouders van de eerstejaars studenten van Scheikunde, Moleculaire Levenswetenschappen en Science uitgenodigd. Het doel is om de ouders te laten zien hoe een dag van hun zoon/dochter eruitziet.

Commissie
De ouderdag is een jaarlijks evenement waar ongeveer 250 mensen aan meedoen of meewerken. Het speelt zich af in en om het Huygens. Op labzalen gelden veiligheidsregels, lokalen hebben een maximale capaciteit en iedereen moet te eten krijgen. Dit maakt het regelen hiervan iets anders dan een borrel of een feestje. De Ouderdagcie is dus een serieuze commissie en vergt meer aandacht naarmate deze dag dichterbij komt. Dit betekent wel dat het erg leerzaam is, dus de tijd wordt nuttig, maar ook gezellig ingevuld.

Ouderdag
De dag begint met het welbekende veiligheidscollege van Tom Bloemberg. Vervolgens verwerken de ouders deze spannende belevenis met een lekker bakkie koffie en een koekje. Daarna gaan ze zelf aan de slag op de labzaal, hiervoor moet ook iedereen een labjas en een labbril hebben (wat een gedoe), omdat voor de ouders dezelfde regels gelden als voor ons. Op de labzaal werd natuurlijk gewoon getitreerd, maar ook DNA geknipt, ballen geschoten, stuivers in dubbeltjes veranderd en nog veel meer. Natuurlijk wordt men moe van deze bezigheden, dus stond hierna een heerlijk maal klaar. Onder het genot van een broodje en een soepje bespreken de ouders de bezigheden op de labzaal nog eens. Na de pauze kregen de verschillende studies hoorcolleges over hun eigen vakgebied. De ene ouder snapt er geen snars van, terwijl de ander het te langzaam vindt gaan. Kortom: een onmogelijke taak als docent, maar zij maken er toch iets moois van. Hierna is er weer een kleine koffiepauze, waarna de ouders opnieuw wat proefjes doen op de labzaal. Uiteindelijk wordt er nog even nagepraat onder het genot van een drankje tijdens de borrel.

E-mailadres: parentsday-ms@science.ru.nl

Joey van den Broek, Ian Paulus, Mats van Rossum, Paula Verwaard, Danique Jeanmaire, Sunay Ozay, Diede Smit, Jeroen Meertens, Jelle Rozendaal, Robin Toonen en Iris Bolding.